top of page

Tavoitteemme

Herkkuja ja hyvinvointia hyvin hoidetusta metsästä

Toivomme, että asiakkaamme oppisivat löytämään metsän tarjomat luonnontuotteet - keräämään ja valmistamaan tuotteita sekä kartuttamaan samalla itselleen metsäfarmarin tiedot ja taidot.

Haluamme jakaa tietoa suomalaisen metsän mahdollisuuksista metsänomistajille, kuluttajille  ja ammattikeittiöille. Puhtaan luonnon hyödyntäminen ja sen antimista nauttiminen on mahdollista meille jokaiselle.

Maailmalla metsäluonnon tarjoamilla palveluilla ja tuotteilla on isot markkinat ja tätä
mahdollisuutta pitäisi meidän osata hyödyntää paremmin myös Suomessa.

Perintö

Metsätilamme on osa sukumme historiaa. Isovanhemmat elivät vaatimattomasti ja heille oli kunnia-asia jättää jälkeensä jälkipolville pala hyvin hoidettua leppävirtalaista luontoa. Tämä sama luonnon moniarvoisuutta tukeva periaate ohjaa meidän pöllöläisten elämää ja  tekemistämme.

20221105_124851 (1).jpg

Luontofarmi

Huovilansalmi, Leppävirta

Pöllölän metsätila on tuotteidemme ja osaamisemme alkulähde. Tilalla tarjoamme kesäkaudella erilaisia tapahtumia ja Tentsile puumajoitusta rantasaunallamme. Järjestämme alkukesästä myös itsepalvelukeruuta luonnontarjoamien tuotteiden mukaan.

Luontofarmi tarjoaa ja myy sekä luomutuotteita että palveluita niin metsänomistajille, ammattikeittiöille, kuin kuluttajillekin.  

Kesäaikaan löydät tilalta myös itsepalvelukioskin, josta voit ostaa tuotteitamme. 

Pikku Pöllölä, Järvenpää

Työpaja ja pop-up myymälä Järvenpään Loutissa (Mäkikatu 2 B). Paikan päällä Pöllölän Luonnontuoteneuvoja Riitta, joka mielellään vastaa kysymyksiin luonnontuotteiden keruusta ja jatkojalostamisesta.

Sivuiltamme voit hankkia tietoa ja taitoa metsäluonnon monipuoliseen hoitamiseen ja hyödyntämiseen. Osaamisalaamme kuuluvat metsänhoito ja luomumetsä sertifikaatit. Luonnontuotteet, niiden keruu sekä hyödyntäminen ja luonnontuotteita koskeva lainsäädäntö kuuluvat repertuaariimme.

Pöllöläläiset

Idea omasta luontofarmista kypsyi sisarusten Eero ja Riitta Mikkolan halusta hoitaa suvun vanhoja metsiä moniarvoisesti. Riitta on koulutettu luonnontuoteneuvoja ja Eero pitkän linjan metsäasiantuntija.

 

Olen koulutukseltani luonnontuoteneuvoja ja restonomi. Olen luomumetsäyrittäjä Pöllölän Luontofarmilta, mutta myös pitkänlinjan kuntaruokailun ammattilainen ja kahvilayrittäjä.

Autan sinua hyödyntämään suomalaista puhdasta metsää etenkin nyt, kun elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet huomattavasti. Tällä hetkellä valmistelen kotikokeille ja ammattikeittiöille verkkokursseja siitä, miten keräät, säilöt ja käytät koivunmahlaa, kuusenkerkkää ja koivunlehtiä erityisesti sinulle, jos sinulla on oma puhdas pihapiiri, mökki tai metsää. Tulevien verkkokurssieni avulla, saat trendikkäät luonnon itsensä valmistamat raaka-aineet käyttöösi jo tänä keväänä. 

Riitta:
Eero:

Minun polkuni metsäfarmariksi 

▪ Pienenä poikana metsät olivat seikkailupaikkoja

▪ Teini-ikäisenä ensimmäiset kokemukset metsänhoidosta isäni kanssa

▪ Puuntuotannon taidot opin Helsingin Yliopiston metsänhoitajakoulutuksessa 

▪ Viimeisen vuosien aikana osaamiseni luonnonhoidosta ja sen merkityksestä monimuotoisuudella on lisääntynyt huomattavasti

▪ Sisko-Riitan opastuksella ymmärrys luonnontuotteista on avannut vielä uuden rikkauden metsien monipuoliseen ja -arvoiseen hoitamiseen.

Nyt tavoitteenani on kertoa mahdollisimman monelle metsänomistajille, kuinka voit hoitaa ja nauttia metsäsi rikkauksista.

bottom of page